Societat 13/08/2014

L'Ajuntament de Barcelona ordena el tancament de 49 clubs cannàbics

Ja s'han precintat 13 locals, situats a Ciutat Vella i a Horta Guinardó. En total hi ha 145 associacions a la ciutat

Núria Martínez
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha ordenat el cessament de l'activitat de 49 associacions cannàbiques, que representen el 34% del total dels 145 clubs que hi ha a la ciutat. El consistori ha detectat deficiències en el seu funcionament i problemes de convivència amb el veïnat, entre d'altres. Entre ahir dimarts i avui dimecres, la Guàrdia Urbana ja ha precintat 13 d'aquests locals (10 a Ciutat Vella i 3 a Horta Guinardó), donat que, segons el govern municipal, havien fet "cas omís" de l'ordre de cessament de l'activitat. Un total de 7 locals ja han aturat per iniciativa pròpia l'activitat en rebre la notificació de l'Ajuntament. Les altres 29 associacions que han de tancar i esmenar les deficiències detectades ho hauran de fer en un màxim de 48 hores. La Guàrdia Urbana procedirà a nous precintes ''els pròxims dies o setmanes'', segons ha assegurat el consistori.

En les inspeccions que s'han dut a terme s'ha prioritzat especialment que els clubs hagin comunicat la seva activitat a l'Ajuntament i que es compleixin les condicions de salubritat i ventilació. No obstant, entre totes les irregularitats detectades també hi ha la publicitat i captació de clients, principalment entre els turistes, venda a menors, venda a no socis, presència de traficants, venda d'altres substàncies estupefaents o realització d'altres activitats com la venda de begudes.

En roda de premsa, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha advertit que "la falta de regulació d'aquestes associacions no pot convertir Barcelona en un lloc ideal per a la venda i consum de cànnabis". A més, ha expressat que el buit legal "no pot ser una excusa per no actuar".

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ja va aprovar el passat 11 de juny suspendre l'obertura i ampliació de clubs cannàbics durant un any a la ciutat.

stats