Societat 13/08/2015

Cinc anys atracant bancs a la vora de casa: l'home robava i la dona "col·locava" els diners

El jutge decreta presó sense fiança per a un veí de Cunit, sense antecedents, acusat de robar més de 330.000 euros en quatre assalts

Ara
2 min

BarcelonaEl jutge d'instrucció ha ordenat l'ingrés a presó d'un veí de Cunit detingut pels Mossos el dia 6 acusat d'atracar quatre bancs en cinc anys al Baix Penedès i al Garraf. Els policies calculen que hauria robat uns 330.000 euros i acusen la dona de ser la "responsable de la col·locació dels diners". Ella ha quedat en llibertat amb càrrecs.

L'home, de 46 anys i amb nacionalitat espanyola, no tenia antecedents i no deixava indicis als atracaments, segons els Mossos d'Esquadra, cosa que ha complicat la investigació. El primer robatori l'hauria fet el 25 de març del 2010 en un banc de Cunit. L'atracador va amenaçar el caixer amb una arma de foc i va endur-se 100.000 euros. El segon atracament no s'hauria fet fins dos anys més tard, el 26 de juny del 2012, en un banc de Cubelles. Amb el mateix mètode va robar 182.870 euros.

Com que els dos robatoris seguien un patró, la Unitat Central d'Atracaments va intentar edificar-ne l'autor partint de la base que era el mateix, però mentre investigaven es van fer dos atracaments més. L'un, el 25 de març del 2014, a Banyeres del Penedès, on va robar 48.000 euros, i l'últim, el mateix dia de l'any següent, el 2015, a Llorenç del Penedès, on no va poder robar res. D'aquest últim banc en va haver de marxar a corre-cuita quan va veure que un dels treballadors podia haver fet saltar l'alarma.

La primera hipòtesi dels investigadors ja va ser que l'autor dels robatoris era un atracador sense antecedents, amb un ritme de vida alt i que se sabia administrar les despeses. Havia sostret més de 330.000 euros en gairebé cinc anys. Finalment van arrestar el veí de Cunit després d'una llarga investigació, i també van arrestar la seva dona. En l'escorcoll de la casa on vivien els agents van recuperar indicis relacionats amb els atracaments, com pistoles que hauria pogut fer servir en els robatoris.

stats