Societat 05/05/2015

Cinc graus universitaris de Catalunya, entre els 50 millors del món

Les quatre universitats de Barcelona figuren al capdavant de les universitats espanyoles

Ara
2 min
Edifici de la UB / BERNAT MARRE

BarcelonaL'ensenyament universitari català treu pit. Un dels rànquings que durant els últims anys ha pres més volada, el QS World University, situa cinc graus catalans entre els 50 millors del món, segons publica Un portal.net, web de l'educació superior a Catalunya. La classificació destaca els centres segons els estudis que considera de més qualitat. Així, situa en primer pla els graus d'arquitectura i enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya, veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, economia de la Universitat Pompeu Fabra, administració d'empreses de la Universitat Ramon Llull i filosofia de la Universitat de Barcelona.

En tots els casos, les quatre universitats de Barcelona figuren al capdavant de les universitats espanyoles presents a les mateixes classificacions. La UB s'arriba a col·locar entre les 100 primeres posicions en 12 disciplines, mentre que la UAB ho fa en 8. La influència, la reputació, el grau d'internacionalització i els ingressos per recerca i transferència al sector productiu eren, entre altres, les qüestions a mesurar.

Ja a l'octubre es va fer públic el resultat de la selecció de les millors universitats del món amb menys de 50 anys d'història que confecciona, des del 2012, el Times Higher Education. A banda de la posició destacada que tornen a ocupar en aquest estudi la UPF i la UAB, la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) apareixia al lloc 80è del rànquing. D'altra banda, fa unes setmanes, els estudis d'Empresarials i Economia d'una altra universitat territorial, la Universitat de Lleida (UdL), ocupaven la posició 46 del U-Multirank, el rànquing universitari apadrinat per la Comissió Europea.

La privada

El mateix QS World University situa titulacions de La Salle i Esade, tots dos centres de la Universitat Ramon Llull, en llocs de privilegi. O sigui que, com succeeix a la pública, la universitat privada catalana també es col·loca al capdavant de l'oferta espanyola de qualitat.

stats