Societat 11/10/2012

Cobrar per celebrar matrimonis o per fer informes d'immigració: noves taxes a Barcelona per ingressar 5 milions el 2013

El govern municipal de CiU demana "un pacte" entre tots els partits polítics per tirar endavant les ordenances fiscals

Efe / Ara
1 min

BarcelonaEl govern municipal de CiU ha proposat noves taxes, com la de cobrar per la celebració de matrimoni o pels informes d'immigració, amb les quals espera que l'Ajuntament de Barcelona ingressi 5 milions d'euros el 2013.

La tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha presentat la proposta d'ordenances fiscals de la capital catalana per a l'any 2013 i ha destacat que són "una proposta del govern de la ciutat per tirar endavant un pacte de ciutat" i "donar resposta a les necessitats de les persones en un moment de crisi".

Al costat d'aquestes noves taxes, destaca l'eliminació de la plusvàlua per execucions hipotecàries i la rebaixa del tipus d'IBI en aparcaments residencials, que beneficiarà 12.000 famílies i 1.500 pàrquings. A més, l'Ajuntament ajornarà el pagament de l'IBI a les famílies amb dos o més membres a l'atur fins que un trobi feina.

Recasens ha destacat que les ordenances proposades per al 2013 mantenen les mesures d'estímul fiscal i finalitat social del 2012.

stats