Societat 09/08/2017

Barcelona prohibeix els 'segways', patinets i bicitaxis a Ciutat Vella

La restricció afectarà només els vehicles de lloguer, que s'hauran de limitar a circular per una ruta habilitada al passeig de Colom i una altra als voltants del Parc de la Ciutadella

Selena Soro
2 min
Barcelona: la invasió dels ‘segways’

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona prohibirà els 'segways', patinets, bicitaxis i rodes al districte de Ciutat Vella. La restricció afectarà només els vehicles de lloguer, i n'estaran exempts els veïns que circulin amb el seu propi vehicle o els que transportin mercaderies, així com els carretons que transporten nens de l'escola bressol. Ho ha anunciat aquest dimecres la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha denunciat que aquest tipus de cicles contribueixen "a la massificació de l'espai públic" que pateix el districte, sobretot quan l'ús que se'n fa és comercial i turístic. El nou decret no afectarà les bicicletes, que, en cas que siguin de lloguer, podran seguir circulant amb un màxim de nou persones més el guia.

Un cop la nova normativa entri en vigor, previsiblement a finals d'agost, els 'segways', patinets, bicitaxis, tricicles, i rodes, entre d'altres, hauran de limitar-se a circular per dues rutes especialment habilitades. La primera anirà des del Portal de la Pau pel passeig de Colom, el passeig d'Isabel II, l'avinguda del Marquès de l'Argentera i el passeig de Circumval·lació; la segona passarà pel passeig de Picasso, el passeig de Lluís Companys i el passeig de Pujades fins a l'avinguda Meridiana. De moment la restricció tindrà una validesa de sis mesos; passat aquest temps el consistori analitzarà l'efectivitat de la mesura i decidirà si s'estableix de manera permanent o si s'hi fa algun canvi. Mentre duri la normativa, les empreses de lloguer de 'segways' o similars hauran de traslladar els vehicles fins a les rutes especialment habilitades, on s'hauran de citar amb els turistes.

Per detectar els infractors, l'Ajuntament posarà al carrer una patrulla especial de la Guàrdia Urbana, formada per dos agents, que s'asseguraran que la normativa es compleixi, tal com ja va avançar l'ARA. També n'estaran pendents els vuit agents cívics que hi ha al districte de Ciutat Vella i qualsevol altre agent de l'autoritat que estigui per la zona. L'any passat, quan el consistori ja va aplicar restriccions a aquest tipus de vehicles, 20.000 persones van rebre avisos per infraccions. "Aquestes xifres donen idea del grau d'incompliment que hi ha al districte", ha afirmat Gala Pin.

Barcelona estudia multar les bicis de lloguer que ocupen l'espai públic

La regidora de Ciutat Vella també ha explicat que els serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona estudien el mecanisme més adient per poder multar les empreses de lloguer de bicicletes que utilitzen els espais públics per aparcar els vehicles. Segons Gala Pin, fa dos mesos que s'està treballant en aquesta direcció, després que el consistori fos alertat pels veïns del Barri Gòtic, un dels més afectats per aquesta pràctica cada vegada més habitual de moltes empreses turístiques de Barcelona.

Aquestes empreses van ser algunes de les afectades pels atacs contra béns turístics del grup de l'esquerra independentista Arran, que van punxar les rodes de les bicicletes de lloguer per a turistes aparcades a la via pública.

stats