Societat 29/01/2014

Barcelona multa amb 155.000 euros un pensionista per enganxar cartells

L'ajuntament ha imposat més de 300 multes a Miguel R. que va enganxar cartells a l'espai públic en què s'anunciava per fer mudances i trasllats

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha imposat més de 300 multes, per les que reclama 155.000 euros, a un pensionista que va enganxar cartells a l'espai públic en els quals s'anunciava per fer mudances i trasllats. Segons ha explicat a Efe Roberto Castro, l'advocat del denunciat, el seu client Miguel R. no va saber fins a desembre, quan li ho va comunicar l'Institut Municipal d'Hisenda de Barcelona (IMHB), que li havien posat aquestes multes per uns cartells que havia enganxat el 2012 i que li requerien quasi 160.000 euros.

Fonts municipals han puntualitzat que el denunciat té diversos expedients oberts des de 2010 i que, d'acord amb les al·legacions que s'han presentat, es revisaran les notificacions de les denúncies efectuades. A Barcelona enganxar cartells a l'espai públic està multat amb 375 euros, als quals en aquest cas se sumen els recàrrecs per no haver pagat les sancions.

"Va venir enfonsat i abatut i pateix una depressió. Aquesta quantitat no es paga ni en sis generacions", ha assenyalat l'advocat, que ha explicat que Miguel R. és vidu, cobra una pensió inferior a 1.000 euros i viu de lloguer amb els seus dos fills adolescents, que ha de mantenir. "És una família que no arriba a fi de mes i d'aquí la necessitat de buscar un sobresou amb aquests anuncis de mudances", ha assenyalat.

L'advocat ha explicat que, el 2012, Miguel R. va fer en un parell de dies una batuda de cartells per Barcelona i poblacions de l'extraradi, com Gavà i Terrassa, i que en aquestes dues localitats la policia local va tenir el "detall" de, en comptes de denunciar-lo, trucar-li per telèfon al mòbil que apareixia en els anuncis per advertir-lo que enganxar cartells està prohibit. En canvi, a Barcelona ningú no li va dir res i possiblement un mateix agent de la Guàrdia Urbana "va anar seguint els cartells com si fossin engrunes" i posant denúncies, més de 300, per cadascun que trobava, "amb acarnissament", segons l'opinió de l'advocat.

L'explicació que dóna l'ajuntament és que no es tracta de denúncies efectuades per un mateix agent, sinó que moltes d'elles són de diversos promotors ambientals i van ser validades pel mateix inspector de Medi Ambient. De moment, la setmana passada l'advocat va presentar un recurs per duplicitat de defectes de forma en la notificació contra la resolució via embargament de l'IMHB. A més, confia que "la pressió social tregui els colors a l'Ajuntament de Barcelona per aquesta aberració" i faci que si s'arriba als tribunals el seu client sigui indultat.

stats