EDUCACIÓ
Societat 18/12/2010

El Claustre de la UB aprova demanar la dimissió del president del Consell Social

La petició de cessament de Joaquim Coello s'ha aprovat per àmplia majoria, amb 63 vots a favor, 13 en contra i 14 en blanc

Acn
2 min

BarcelonaEl Claustre de la Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat aquest divendres la petició de cessament del president del Consell Social, Joaquim Coello, que havia fet el Consell de l'Alumnat. Els representants del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i dels estudiants han defensat la resolució, que finalment ha estat aprovada en votació secreta per 63 vots a favor, 13 en contra i 14 vots en blanc. Per altra banda, el Claustre no ha aprovat la reforma de l'Estatut de la Universitat de Barcelona (EUB) que havia de servir per adequar-lo a la Llei orgànica de modificació de la Llei orgànica d'universitats (LOMLOU). Dels 162 vots emesos, 130 han estat a favor, 9 en contra i 23 en blanc. La manca de majoria absoluta no ha permès l'aprovació de la reforma.

Durant el claustre ordinari de la UB el rector, Dídac Ramírez, que ha fet una valoració de l'acció de govern durant l'any 2010, ha admès que no s'ha progressat al ritme desitjat. Segons Ramírez, aquest fet es deu al procés de canvis endegat en plena crisi. Amb tot, s'ha mostrat optimista, i ha dit que “malgrat les dificultats, aquest any 2010 ha estat un any de nous i majors reconeixements de la nostra Universitat, que els principals rànquings internacionals posicionen com a primera de Catalunya i d'Espanya”.

En aquest sentit, ha destacat que el 2010 ha estat l'any de la incorporació de la UB a la Lliga Europea d'Universitats de Recerca (LERU), de la distinció del segon campus d'excel·lència internacional amb la proposta entorn de l'àmbit de la salut del Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc) o de l'atorgament de la medalla d'honor de la ciutat de Barcelona per la integració de la UB al territori.

Respecte a la situació economicofinancera, també abordada durant el claustre ordinari, Ramírez ha afirmat que malgrat “tòpics que caldria reconsiderar” la UB ha assolit l'equilibri pressupostari. Malgrat això, el pressupost del 2011 presenta un dèficit del 4% a causa de la caiguda d'ingressos generals per la posada en marxa del campus de l'Alimentació de Torribera o la consolidació del Parc Científic de Barcelona (PCB).

stats