Societat 25/05/2016

Colau i Collboni s'emplacen a "governar des de la diferència" pensant en Barcelona

L'alcaldessa i el cap de files socialista defensen que posaran la ciutat al davant de les sigles en la formalització de l'acord de govern

Maria Ortega
2 min
Colau i Collboni s'emplacen a "governar des de la diferència" /PERE VIRGILI

BarcelonaTot pacte té una foto. I la de l'acord de govern de Barcelona en Comú i el PSC s'ha oficialitzat aquest dimecres al matí al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el cap de files socialista, Jaume Collboni, han signat l'acord per al nou "govern d'esquerres" i, posteriorment, l'alcaldessa ha firmat els decrets per donar forma a la nova estructura política. Collboni passarà a ser, com van explicar en el preacord presentat fa 12 dies, segon tinent d'alcalde del govern i encapçalarà les àrees d'Empresa, Cultura i Innovació. La formalització d'avui arriba després que el pacte hagi rebut l'aval de les militàncies de les dues formacions.

Colau ha explicat el pacte com "un exercici de responsabilitat" que passa, ha dit, per posar la ciutat al davant de les diferències evidents amb els socialistes i de les sigles. L'alcaldessa ha agraït als de Collboni que es "coresponsabilitzin" de la ciutat i ha remarcat als quatre regidors que s'incorporen a l'executiu que la resta de regidors els han posat el "llistó molt alt" i que el govern de BComú "ha demostrat que es poden fer coses en minoria". Colau ha aprofitat, també aquest discurs, per fer una nova crida a ERC perquè no descarti sumar-se al "govern d'esquerres".

Collboni, al seu torn, ha remarcat que el que avui s'oficialitza és un "bon acord per a Barcelona" i ha recordat, com ja va fer en la presentació del preacord", que "l'estil dels socialistes" no és escollir el camí còmode i quedar-se a l'oposició. "Ara tenim una majoria per treballar", ha celebrat, tot i concretar que els 15 regidors del govern –sobre 41– els obligaran a arribar a acords per a temes importants de ciutat amb els grups de l'oposició. Collboni, però, ha remarcat que les coalicions d'esquerres no són una novetat a la ciutat, sinó que ha estat la fórmula de govern clàssica de Barcelona i que "millors anys" ha donat a la ciutat.

El cap de files socialista ha acabat la seva intervenció remarcant que aquest acord no fa que ningú "hagi de renunciar a les seves idees" i ha apuntat que els socialistes ja saben el que és governar "des de la diferència".

Resposta a Pedro Sánchez

Preguntat per les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en què afirmava que el PSC entrava al govern de Barcelona per "redreçar" la ciutat, Collboni ha evitat qualsevol polèmica i ha defensat que l'acord se circumscriu a l'àmbit local. I que el que fa el PSC és "fer governables les institucions des de l'esquerra".

Els primers canvis

L'únic canvi de l'organització que han presentat avui en relació a la que van presentar fa uns dies és que desapareix la figura del comissionat de Cultura. Aquesta decisió s'ha pres després de la polèmica que va suscitar la voluntat dels socialistes de nomenar Xavier Marcé, que, després de generar rebuig en sectors de BComú, va acabar fent una passa enrere.

stats