Barcelona
Societat 29/11/2022

Colau compartirà amb Madrid la seva Biennal de Ciència

Jordi Martí justifica la cocapitalitat per la voluntat "d'estreènyer llaços" amb altres ciutats

ARA
2 min
Jordi Martí presentant ahir els actes de la Biennal de Ciència a Madrid.

MadridLa tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència es farà a Barcelona i Madrid entre el 21 i 26 de febrer, segons ha anunciat aquest dimarts el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, en una roda de premsa al Círculo de Bellas Artes de Madrid. “Ja vam compartir la Biennal del Pensament amb Palma i València i, en aquesta voluntat d’estrènyer llaços amb altres ciutats, ens ha semblat que Madrid pot ser una gran aliada per seguir estenent la cultura científica a tota la ciutadania”, ha dit Martí. Es dona la circumstància que les dues ciutats comparteixen cocapitalitat cultural i científica.

La iniciativa està impulsada també pel ministeri de Ciència a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La seva directora, Imma Aguilar, ha afirmat que l’experiència de treballar en les dues ciutats estava resultant “molt estimulant”.

Aquesta tercera edició de la Biennal reflexionarà sobre què significa viure en el planeta i, més concretament, viure en les ciutats. També sobre com imaginem la convivència entre humans, amb altres organismes i també amb les màquines. L’equip de comissaris de la Biennal Ciutat i Ciència 2023 està format per la investigadora sobre medi ambient urbà de la UAB Helen Cole, l’investigador de la relació entre música i art Lluís Nacenta, el físic Josep Perelló, la científica Elea Giménez, i el catedràtic d’història de la ciència José Manuel Sánchez Ron.

Entre els convidats que participaran en els actes que es faran a Barcelona hi ha l’investigador sobre salut planetària de la Universitat de Harvard Samuel Myers i el professor Muki Haklay i la professora Lea Shanley (universitats de Londres i Berkeley, respectivament), que proposaran explorar en quin moment està la ciència ciutadana a Europa i al món. Per la seva banda, l’artista Maria Arnal i el comissari i investigador José Luis de Vicente presentaran un nou capítol de l’assaig sonor Cada capa de l’atmosfera. Un viatge a través dels sons del planeta.

A Madrid hi participaran l’expert en mobilitat Eduardo Camacho-Hübner, Mónica Bello, del Centre Europeu per la Investigació Nuclear de Ginebra), i Marcus A. Watkins, de la NASA.

stats