Societat 19/11/2020

Colau crida a no fer les compres de Nadal a Amazon

L'alcaldessa de Barcelona, com va fer la de París, demana mimar el comerç local

M.o.
2 min
El carrer Pelai, il·luminat durant les festes de Nadal / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha dirigit aquest dijous als barcelonins per demanar-los que ara que s'acosta la campanya de Nadal mimin el comerç local de la ciutat i evitin fer compres a Amazon o qualsevol altra gran plataforma que no tributi localment ni aporti riquesa a la ciutat. "El comerç de barri ens necessita més que mai", ha defensat, i s'ha sumat a la crida que va fer fa uns dies l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que es va afegir a una campanya per demanar un Nadal sense Amazon. Colau ha assegurat que el confinament ja ha fet aflorar molt la consciencia ciutadana sobre la necessitat de cuidar el comerç local i que els barcelonins han agraït, durant aquests mesos de restriccions, poder comprar a les seves botigues. Per això, defensa, ara més que mai és moment de protegir aquestes botigues per evitar que Barcelona perdi "ànima" i "identitat".

Colau ha fet aquestes declaracions en l'acte de lliurament dels premis Barcelona Comerç 2020, on ha posat de manifest la situació "límit" que viuen molts comerços, bars i restaurants a causa de les restriccions sanitàries i ha remarcat, també, que, a part del prejudici econòmic, aquests sectors estan patint "molta angoixa". "La ciutat no seria la mateixa sense les seves botigues i la restauració", ha defensat, i ha fet una crida a contribuir a fer que aquests establiments puguin continuar oberts i a evitar, per tant, les compres a grans plataformes.

La crida de Colau respon a una petició de la Pimec, la patronal que agrupa les petites i mitjanes empreses de Catalunya. El president de la seva sectorial de comerç, Àlex Goñi, va adreçar una carta a l'alcaldessa en la qual li demanava que instés els ciutadans a comprar a comerços locals. "En aquests moments de crisi vull demanar la teva implicació personal com a lideressa de la ciutat, i que com va fer l'alcaldessa de París, et manifestis públicament en suport del comerç de Barcelona, demanant a la ciutadania que s’uneixi al mateix i freni les seves compres a Amazon, derivant-les al comerç local i de proximitat", va escriure Goñi en la missiva.

Santa Llúcia adaptada

El consistori ja fa setmanes que prepara una campanya de Nadal especialment enfocada a reforçar el comerç local, amb mesures com més inversió en la il·luminació nadalenca o un espectacle de Sol Picó per presidir l'encesa oficial. Aquest dijous també ha informat que celebrarà la tradicional Fira de Santa Llúcia de manera adaptada a la pandèmia: tindrà un total de 121 parades, la meitat que en edicions anteriors, i se situaran en un únic recinte tancat al tram central de la Plaça de la Catedral per controlar l'aforament.

stats