Societat 30/05/2016

Colau vol deixar enrere el concepte de 'smart city'

L'alcaldessa nomena una comissionada de Tecnologia i Innovació Digital per avançar cap al model de 'democratic city'

Ara
2 min
Francesca Bria

BarcelonaEl concepte de 'smart city' va ser un dels pilars del govern de Xavier Trias a Barcelona –i, sobretot, del tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. Ara, l'equip de Colau vol deixar enrere aquesta idea per passar a la de 'smart cityzen' i 'democratic city', en què la implicació ciutadana i el seu empoderament econòmic és clau. Per treballar en aquesta direcció, el consistori ha nomenat avui una comissionada de Tecnologia i Innovació digital que dependrà directament de la primera tinència d'alcaldia, la de Gerardo Pisarello.

Colau ha firmat el nomenament de Francesca Bria com a comissionada. Bria assessora la Comissió Europea sobre polítiques d'Internet i Innovació i és experta en polítiques d'innovació social digital orientades al bé comú i a afavorir els processos de democratització en el segle XXI. Nascuda a Roma el 1977, té un doctorat en Economia de la Innovació per l'Imperial Colllege Business School de Londres, un màster en Economia digital de la Universitat de Londres i és graduada en Ciències Socials i Econòmiques per la Universitat La Sapienza de Roma.

La seva missió serà, segons ha informat avui el consistori en un comunicat, "afavorir una visió més democràtica, transparent i oberta de la tecnologia, que superi i actualitzi el concepte de ciutat intel·ligent per adaptar-lo a aquesta nova visió de 'smart citizen' i 'democratic city'.

No hi haurà comissionat de Cultura

El que no hi haurà, en canvi, és un comissionat de Cultura. Després de la polèmica que va suscitar la voluntat del PSC de nomenar Xavier Marcé per a aquest càrrec, el cap de files socialista va decidir assumir personalment la direcció política de l'àrea de Cultura. I avui, en una entrevista a 'El Periódico', Collboni confirma que no hi haurà ni regidor, ni comissionat de Cultura, sinó que ell n'assumirà la responsabilitat com a tinent d'alcalde.

stats