Colau denuncia "una campanya" contra el seu govern que vol fer creure que "Barcelona és caos"

Ha retret a Miquel Buch no haver entomat el problema fins passades les eleccions municipals

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat estar patint "una autèntica campanya d'atac polític", dirigida tant a ella com al govern municipal, que creu que es basa en generar "alarmisme" amb els problemes de seguretat de Barcelona i en dir que la ciutat "és caos". "Els problemes es poden resoldre, tractem-los amb rigor i sense electoralisme", ha demanat l'alcaldessa a través d'un vídeo a Facebook, on també ha retret al conseller d'Interior, Miquel Buch, no haver entomat el problema fins passades les eleccions municipals.

Contra l'extrema dreta

D'altra banda, Colau ha alertat que l'extrema dreta "aprofita" la inseguretat per "criminalitzar i acusar" col·lectius vulnerables, com la població immigrant o els 'mena', i ha demanat a institucions, partits i ciutadania que es conjurin per "parar els peus als discursos d'odi que volen infiltrar-se als barris". Colau, que ha reconegut que la crisi de seguretat és real, també ha retret a les diverses forces polítiques no fer-hi front i no presentar cap solució concreta. "Per què la dreta catalana i espanyola porten mesos fent una campanya d'alarmisme generant una imatge falsa de la ciutat però sense presentar cap solució?", ha demanat, per insinuar després que es deu a una estratègia electoral.

En aquest sentit, ha recriminat especialment a Buch que no hagi assistit a les juntes locals de seguretat fins després dels comicis i que hagi esperat que "veus de l'Estat" suggereixin enviar la Policia Nacional per recordar que la seguretat a Barcelona i a Catalunya és competència de la Generalitat i anunciar un desplegament de 300 nous Mossos al setembre a la ciutat. Tot i això, ha celebrat el "canvi d'actitud" i ha demanat treballar conjuntament per fer front a la situació.

En relació amb la notícia sobre unes suposades empreses de repartiment que no operaven a alguns barris per la inseguretat que van presentar al Congrés de Diputats el PP i Cs i que les mateixes empreses van desmentir, Colau ha exigit una rectificació i ha acusat els partits de voler presentar Barcelona com "la ciutat més insegura del món".