BARCELONA
Societat 03/11/2015

Colau manté els urinaris oberts

M.o.
2 min

BarcelonaVa ser una de les polèmiques de l’estiu: l’urinari obert instal·lat al costat del Born Centre Cultural. Després de les crítiques que va motivar, l’equip de govern de Barcelona va concretar que l’emplaçament no era el correcte, i va moure l’urinari fins al carrer de la Fusina. Es tractava d’una prova pilot, que va consistir en la instal·lació de sis parelles de lavabos públics -un de cabina i un d’obert- en diferents punts del districte de Ciutat Vella. I l’Ajuntament, segons va informar ahir, està satisfet amb l’experiència i mantindrà tres d’aquests sis lavabos públics. El que no deixarà, però, és el del carrer de la Fusina, que va motivar queixes veïnals.

Els tres urinaris que no es retiraran són, segons el consistori, els que s’han detectat “més efectius” a l’hora de mantenir neta la via pública. Els que continuaran són els que estan situats a la plaça de Jean Genet, la plaça Terenci Moix i el carrer de Sant Josep Oriol - plaça Salvador Seguí. D’aquesta manera, Ciutat Vella comptarà amb set urinaris públics: els tres que ara es mantenen i els que estan instal·lats de manera fixa i amb servei durant tot l’any a la plaça Sant Agustí, al pla de Palau, a la plaça del Teatre i a la plaça dels Àngels.

L’objectiu és que, durant el 2016, se n’instal·lin més. Fonts municipals han concretat, però, que s’ha d’acabar de definir la forma que tindran: si es mantindrà el model de cabina tancada i urinari obert o s’optarà per lavabos fixos. Segons la valoració que ha fet el districte de Ciutat Vella de la prova pilot d’aquest estiu, s’ha percebut una millora en la situació de les zones amb les cabines, que han tingut un total de 47.450 usos. Pel que fa al nombre de denúncies interposades per la Guàrdia Urbana per fer necessitats fisiològiques al carrer, han disminuït: entre els mesos de juliol i setembre del 2014 es van posar 1.320 denúncies per aquesta causa, i enguany han sigut 835.

stats