BARCELONA
Societat 01/12/2016

Colau mantindrà la platja per a gossos i ara estudia ampliar-la

L’Ajuntament diu que les incidències detectades són “assumibles”

Jordi Mumbrú
2 min
Un gos a la platja de Llevant de Barcelona, l’única que els permet l’entrada durant la temporada de bany.

BarcelonaLa platja per a gossos de Barcelona continuarà. Així ho ha decidit el govern d’Ada Colau després d’analitzar els resultats de tots els controls que l’Ajuntament va fer durant els 90 dies que va durar la prova pilot d’aquest estiu. La decisió es farà pública avui, durant la reunió del Consell de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. El dubte que l’equip de Colau té ara sobre la taula és si l’actual espai, que ocupa 1.250 metres quadrats de la platja de Llevant -la situada més al nord de tota la ciutat-, s’ha d’ampliar per permetre que hi puguin anar més gossos, o que els que hi van puguin estar més còmodes. La decisió definitiva es prendrà durant les pròximes setmanes.

“Els 240 controls de qualitat que s’han fet de la sorra demostren que hi ha petits canvis en alguns paràmetres però que són assumibles”, va explicar a l’ARA Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes petites alteracions es poden solucionar amb tractaments, segons Ximeno i, sobretot, deixant de remullar la sorra, una pràctica que es feia per intentar netejar l’espai i que ha resultat ser contraproduent. Ximeno va destacar que fora de la zona destinada als gossos també es van fer estudis i que les conclusions asseguren que “l’afectació és zero”. Els 44 controls de l’aigua també van ser favorables. A més dels estudis de la qualitat de l’aigua i la sorra, també s’han tingut en compte els informes de la Guàrdia Urbana i dels informadors que hi havia sobre el terreny i una enquesta feta entre els banyistes abans i després de la posada en marxa de la prova pilot, que atorga una puntuació més alta a la platja després de l’experiència.

Un dia amb ‘overbooking’

Una de les poques incidències que s’han produït durant la temporada de bany, segons l’Ajuntament, ha sigut “l’ overbooking del primer cap de setmana”, segons l’Ajuntament. El comissionat d’Ecologia va rebutjar la possibilitat de destinar més platges als gossos però va dir que “més endavant” es pot estudiar ampliar l’actual.

L’ordenança de Barcelona impedeix que els gossos puguin anar a la platja durant la temporada de bany. Arran de les peticions dels amos dels animals, l’Ajuntament va destinar un espai per fer-hi una prova pilot. L’experiència es va acabar el 25 de setembre, després que la prova, que havia de començar al juny, no ho fes fins al 19 de juliol. Durant els 90 dies que va durar, van anar-hi més de 13.000 gossos.

L’Associació de Veïns de Diagonal Mar s’oposa a la mesura, ja que els ha deixat “sense un tros de platja que, a més, és precisament la de les roques, on la gent que no camina bé es podia agafar”, segons Ignacio Alcántara, portaveu de l’entitat. Alcántara va pronosticar que si la platja es manté el govern municipal “tindrà problemes”.

stats