Societat 03/02/2018

Colau demana al ministeri de Foment que s'impliqui en la cobertura de la ronda de Dalt

L'alcaldessa planteja al ministre De la Serna pensar en la ronda de Dalt en lloc de la Litoral

Ara
1 min
Imatge de la ronda de Dalt

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que l'Estat s'impliqui en l'execució de la cobertura de la ronda de Dalt. Colau reclama "una més bona coordinació i comunicació" entre les dues institucions perquè les prioritats fixades per Barcelona siguin tingudes en compte pel ministeri a l'hora de consensuar les actuacions que cal dur a terme.

Dies després que es fessin públics els plans de Foment de reactivar l'ampliació de la ronda Litoral, Colau demana posar per davant d'aquest projecte la cobertura de la ronda de Dalt. L'Ajuntament reivindica que és on es concentra més població afectada, genera una barrera urbana i provoca greus problemes de contaminació atmosfèrica i acústica.

Llegeix aquí la carta que Colau ha enviat a De la Serna

"Si depengués del govern municipal, qualsevol inversió en l'àmbit de les rondes de Barcelona es dirigiria a cobrir la de Dalt", apunta Colau, que afegeix que, actualment, la "Litoral no és el principal problema de la ciutat".

L'alcaldessa planteja al ministre De la Serna pensar en la ronda de Dalt en lloc de la Litoral, i coordinar les inversions de totes les administracions. A més, convida el ministeri de Foment a sumar-se al diàleg que el govern municipal manté amb la resta de grups polítics per debatre les prioritats a la ronda.

stats