Societat 20/08/2014

Collboni atribueix a la "llei de la selva" de Trias la mobilització contra turistes a la Barceloneta

El PSC demanarà la dimissió de la regidora de Ciutat Vella si no dóna explicacions, mentre que el PP reclama un "pla de xoc d'inspecció" per als pisos turístics

Acn
2 min
Un grup de turistes descarrega les maletes d'un taxi just davant de l'agència on lloguen el pis a la Barceloneta / ACN

Barcelona les mobilitzacions contra els turistes al barri de la Barceloneta

Pla de xoc d'inspecció

De la seva banda, el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha denuncia el "retard" de l'alcalde, Xavier Trias, en presentar el Pla Especial per regular les llicències dels pisos turístics, ja que "cal posar fi a la proliferació de pisos irregulars turístics i als problemes que generen a massa edificis".

Per a Fernández Díaz, doncs, el culpable és l'alcalde i per això també li reclama un pla de xoc d'inspecció de pisos turístics: "És necessari un Pla de xoc que incrementi les inspeccions municipals, incrementi les taxes per convertir pisos en apartaments turístics, així com crear un telèfon d'atenció ciutadana específic per atendre sobre aquesta qüestió", ha dit en una nota de premsa.

El desembre de 2013, es va aprovar una proposta del PP al ple Municipal, sense cap vot en contra i l'abstenció d'ICV i ERC, en el que s'establia un termini màxim de sis mesos per a la tramitació d'aquests plans especials d'apartaments turístics, compromís que "evidentment s'ha incomplert per part del govern de CIU", segons el popular.

El resultat de tres anys de desregularització

El portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Quim Mestre, ha assegurat que la mobilització veïnal al barri de la Barceloneta (Ciutat Vella) és conseqüència de "tres anys de desregulació i no intervenció" del consistori davant l'auge del turisme. En declaracions a Europa Press, Mestre ha destacat que la situació a la Barceloneta és "insostenible", i que també està passant en més districtes com en l'Eixample, Poble Sec i Gràcia.

Ha criticat la "passivitat" de l'Ajuntament davant l'increment de visitants a Barcelona, que, segons ell, ha provocat indignació entre els veïns, i ha reclamat un Pla Estratègic de turisme per a la ciutat que planifiqui i limiti aquesta activitat. Considera que el consistori s'ha limitat a posar "trossos" com el Pla d'Usos de Ciutat Vella en lloc de buscar una solució del problema.

També ha reclamat el canvi del model turístic per un altre que no se centri en la "acumulació de turistes", i que distribueixi els visitants per tota la ciutat i no només en una zona.Preguntat sobre si el seu grup s'uniria a la petició de dimissió de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ho ha negat, i ha afegit que el seu partit prefereix centrar-se en "trobar solucions".

stats