Societat 04/03/2016

El Col·legi de Metges de Barcelona també cancel·la els cursos d'homeopatia

El seu president, Jaume Padrós, argumenta que el motiu és que el col·legi no pot oferir formació d'una disciplina que no estigui acreditada científicament

Selena Soro
1 min
Homeopatia / GETTY

BarcelonaEl Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha suprimit els cursos d'homeopatia que oferia des de fa més d'una dècada. Segons explica a l'ARA el seu president, Jaume Padrós, els cursos van ser cancel·lats ja fa unes setmanes i el fet que hagi coincidit amb la decisió de la Universitat de Barcelona de suprimir el màster d'homeopatia ha estat només una "coincidència temporal", segons Padrós.

El president del COMB argumenta que el motiu és que el col·legi no pot oferir formació d'una disciplina que no estigui acreditada científicament. Segons Padró, la millora en el rigor dels criteris d'acreditació –que a Catalunya proporciona el Consell Català de Formació Mèdica Continuada– ha estat el que els ha empès a cancel·lar els estudis d'homeopatia, dels quals assegura que, a més, n'ha disminuït la demanda.

Així i tot, han decidit mantenir la secció de col·legiats homeòpates. "És la manera de garantir que qui fa homeopatia sigui, almenys, un metge", diu Padrós. "Un metge té la obligació d'informar el pacient, diagnosticar-lo i, davant d'una malaltia orgànica o d'entitat, oferir un tractament que estigui validat per la comunitat científica". Quan un metge ofereix un tractament com la homeopatia, subratlla el president del COMB, ha de recordar al pacient que no es tracta mai d'una teràpia alternativa, sinó complementària. "Del contrari, estarà incorrent en una mala praxis", recalca.

Titolet

stats