Societat 23/03/2016

Les comunitats islàmiques de Catalunya condemnen els atemptats de Brussel·les

La comunitat de la mesquita de Reus està "horroritzada" i els membres de la Fundació Ibn Battuta afirmen que és un atac "contra tota la humanitat, i contra la democràcia i la convivència"

Ara
2 min
Una inscripció al terra de la plaça de la Borsa de Brussel·les de rebuig als atemptats

BarcelonaLa Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) ha condemnat "enèrgicament" els atemptats de Brussel·les, que ha qualificat de "menyspreables assassinats", i ha expressat el seu suport a les víctimes.

En un comunicat, la UCIDCAT critica "l'ofensiva terrorista, perpetrada per criminals i malvats assassins, amb total menyspreu a la vida humana, que ens torna a copejar, a Brussel·les, i ens deixa commocionats pels seus menyspreables assassinats de nombroses víctimes innocents, un horror que mereix la nostra repulsa i condemna més enèrgica".

"Des de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya condemnem enèrgicament aquestes accions assassines, a l'aeroport i el metro de Brussel·les, i ens sentim solidaris amb el poble belga", afegeix la UCIDCAT.

"Consternats", els membres de les comunitats musulmanes afirmen que senten "el seu dolor com a nostre, emocionats i agermanats tots, siguin quines siguin les nostres conviccions religioses o humanistes". "Expressem les nostres condolences més sentides i solidaritat per les víctimes, absolutament innocents, alienes a l'odi criminal violent de terroristes despietats", afegeixen.

El comunicat de la Fundació Ibn Battuta

En el mateix sentit, la Fundació Ibn Battuta també ha emès un comunicat en què transmet l'"enèrgica condemna al covard, miserable i criminal atemptat terrorista a Brussel·les". L'entitat mostra la seva "solidaritat i proximitat a les famílies de les víctimes i el conjunt de la societat belga".

Afegeix el comunicat: "Aquest atemptat, perpetrat en aquests punts summament vulnerables i a la seu de la representació de la nostra Europa, és un atemptat contra tota la humanitat, i sobretot contra la democràcia i la convivència. No podem deixar que ens tallin les ales ni les ganes de volar, de creuar fronteres i de seguir lluitant per construir convivència sana en les nostres societats".

I conclou el text: "No deixem que ens espantin. No ho faran perquè aquesta és la nostra única resposta. Aquest acte irresponsable i d'odi no porta enlloc. Unim forces contra la injustícia, la violència i la desraó. Tots els membres de la nostra Fundació s'uneixen als actes de repulsa que se celebraran, aquest dimecres, en tot el país".

La mesquita de Reus, "horroritzada"

La mesquita de Reus, considerada de la línia radical pel ministeri de l'Interior, ha condemnat els atemptats a Brussel·les i, en un comunicat, els musulmans que la freqüenten asseguren sentir-se "horroritzats". La comunitat musulmana que es congrega a la mesquita de Reus condemna fermament els atacs i manifesta que estan "tan horroritzats com qualsevol en el món".

També fan notar que "en contra de qualsevol creença popular, els musulmans som les principals víctimes del terrorisme". La comunitat musulmana de Reus "rebutja tota mena de terrorisme sense excepció, sigui quina sigui la seva ideologia", i expressa el seu "sentit condol a les víctimes".

stats