Societat 01/05/2013

Concurs de fotografia sobre l’art públic barceloní per a la Wikipedia

El concurs, que se celebra aquest mes de maig, té l’objectiu de proporcionar imatges per al banc d’imatges Commons, de Wikipedia

1 min

Aquest mes de maig se celebra a Barcelona el Wiki Loves Public Art, un concurs fotogràfic d’àmbit europeu, organitzat per Wikipedia amb la col·laboració d’Europeana. El concurs té com a finalitat l’obtenció d’imatges de qualitat per ampliar el banc d’imatges Commons, de Wikipedia –és el banc d’imatges lliures més gran del món: té més de 8 milions d’imatges–, i poder il·lustrar els articles sobre l’art públic barceloní o altres que hi estiguin relacionats, i sobre la ciutat de Barcelona. El concurs està dirigit tant a ciutadans de Barcelona com a visitants amb cert domini dels dispositius mòbils (i no necessàriament afeccionats a la fotografia).

Wikipedia ha creat una pàgina per al concurs: 'www.wikilovespublicart.cat'. Dins de l’apartat “Participa-hi”, el concursant pot cercar, a través d’un mapa geolocalitzat o per les llistes per districtes, les obres d’art públic que hi ha a Barcelona. Un cop fotografiades les obres, poden carregar-se a Wikimedia Commons. Per fer-ho cal tenir un compte registrat, que es pot crear al moment.

La Wikipedia es basa en principis col·laboratius i de reutilització (tots els editors són voluntaris i qualsevol persona pot editar la Wikipedia); el banc d’imatges d'aquesta gran enciclopèdia també es basa en els mateixos principis.

stats