Societat 30/04/2014

Condemnen pel cas de les ITV el jutge que va dictar la interlocutòria del castellà a l'escola

El Tribunal Suprem considera Ortiz Blasco culpable d'un delicte de negociacions prohibides per haver assessorat un dels empresaris implicats en la trama

Ara
1 min
La pancarta de la protesta per la llengua davant de la seu del TSJC, per la immersió en català a l'escola / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president del tribunal que va dictar una de les principals interlocutòries per limitar la immersió lingüística en català a l'escola, Joaquín José Ortiz Blasco, és culpable d'haver fet negociacions prohibides per haver assessorat un dels empresaris implicats en la trama de les ITV. És el que ha sentenciat el Tribunal Suprem, en una resolució feta pública aquest dimecres al migdia. La sentència el condemna a una multa de 13.500 euros.

Ortiz Blasco presidia el tribunal del TSJC que el març del 2013 va ordenar que el castellà fos llengua vehicular a l'escola per a tota una classe si hi ha un alumne que ho demana.

Aquesta decisió del Suprem es coneix just el dia que també s'ha fet pública una nova resolució del TSJC contra la immersió lingüística, que rebutja els recursos presentats contra l'ordre que imposa un 25% de castellà a l'aula sempre que un sol alumne ho demani.

stats