Societat 30/04/2013

El Govern fixa les bases del nou model de formació professional

Els acords aprovats tenen per objectiu situar Catalunya en la línia europea, crear ocupació i millorar la competitivitat de les empreses

M.TORO / O.March
2 min

BarcelonaEl Govern ha anunciat aquest dilluns dues mesures dirigides a impulsar un nou model de formació professional (FP). En roda de premsa posterior al consell executiu, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, han presentat el III pla de la formació professional (2013-2016) i la memòria de la futura llei de formació professional. Les dues mesures tenen per objectiu avançar cap a un nou model d'FP que situï Catalunya en la línia de la formació europea, i que contribueixi a crear ocupació i millorar la competitivitat de les empreses del país.

Puig ha explicat que el III pla general de l'FP és un “instrument de planificació i programació” orientat a millorar la competència professional de les persones, la seva capacitat i la seva ocupabilitat, així com a impulsar la competitivitat de les empreses. El pla, que dóna continuïtat a l’aprovat per al període 2007-2010, s’estructura en quatre eixos: la planificació i adaptació de l’oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones; l’impuls dels centres d’FP integrats; l’organització d’un mecanisme integrat de reconeixement i acreditació de les competències professionals, i el desenvolupament d’un sistema integrat d’informació o orientació professional.

“L’FP és un pilar fonamental del sistema educatiu i per a la recuperació econòmica”, ha afegit Rigau, que ha presentat la memòria que recull les “línies bàsiques que han d’inspirar” la futura llei de formació professional. “Es tracta de crear un marc normatiu per garantir la formació professional al llarg de la vida”, ha afirmat la consellera, que ha recordat que es tracta d’una mesura ja prevista al pacte de governabilitat signat entre CiU i ERC a l’inici de la legislatura. Ha explicat que a partir d’ara s’obrirà un procés de “diàleg” amb totes les formacions de l’arc parlamentari i els “sectors implicats” per tal de consensuar la materialització d’aquesta llei.

stats