Societat 22/08/2018

El jutge investiga per homicidi l'home que convivia amb el cadàver del seu germà

L'arrestat assegurava que no va notificar la mort per poder continuar cobrant la seva pensió

Ara
1 min
Un dels carrers del nucli antic de Sant Andreu

BarcelonaEl jutge investiga per homicidi l'home detingut pels Mossos d'Esquadra després de comprovar que havia conviscut durant unes setmanes amb el cadàver del seu germà per continuar cobrant la seva pensió. L'arrestat va dir a la policia catalana que el seu familiar havia mort de manera accidental i que aquests diners eren la seva única forma de subsistència econòmica, ja que no disposa de cap altre recurs. Però el jutge ha rebutjat l'explicació.

Els Mossos responsabilitzaven l'home, de 68 anys, d'un delicte d'estafa i d'omissió del deure de socors. Ara el jutge hi afegeix el delicte d'homicidi, coincidint amb el criteri de la fiscalia, sense perjudici del que acabi determinant la investigació. També matisa la presumpta estafa i parla d'un delicte de frau a la Seguretat Social. Després d'interrogar-lo, el magistrat ha deixat l'home en llibertat amb càrrecs i l'obliga a comparèixer periòdicament al jutjat.

Va dir que el germà no vivia a casa

Els Mossos van arribar al domicili alertats per la trucada d'un veí. El detingut els va dir que el seu germà ja no vivia a casa i que no sabia on era, però la forta pudor que sortia de l'habitatge va fer sospitar els agents, que van demanar a l'home que els deixés passar. Davant d'això, el detingut no va oferir resistència.

Els Mossos van trobar el cadàver momificat d’un home, tapat amb uns llençols, en una de les habitacions. L'ara investigat va dir a la policia que el seu germà havia mort de manera accidental. Tot i que el cadàver no presentava signes de violència, caldrà esperar als resultats de l’autòpsia.

stats