Societat 12/07/2020

L'Hospitalet tanca les pistes esportives a l'aire lliure per evitar contactes que puguin propagar el covid-19

El Govern descarta, per ara, decretar un confinament perimetral a la ciutat

Ara
2 min
Pistes a l'aire lliure a l'Hospitalet, precintades

BarcelonaL'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha tancat les pistes esportives a l'aire lliure per evitar contactes que facilitin la propagació del covid-19, segons ha explicat aquest matí l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, en una entrevista al programa Via lliure de RAC1, l'endemà de saber-se que la ciutat ha triplicat els casos positius en una setmana, en bona mesura a causa de diversos brots actius al barri de la Torrassa originats en nuclis familiars. L'alcaldessa va alertar aquest dissabte d'aquest "rebrot" a la ciutat, amb casos també als barris de Collblanc i la Florida.

Tanmateix, Marín ha assegurat que, ara mateix, la situació dels rebrots a la ciutat està "controlada", però ha admès que si no s'atura "es pot tornar incontrolable".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha remarcat que l'important és evitar que es converteixi en un contagi "comunitari" i ha explicat que l'Ajuntament ha pres algunes mesures "intuïtives" per evitar les aglomeracions, com tancar pistes esportives.

Segons explica l'agència de notícies ACN, els pròxims dies també es posarà en marxa una comissió de seguiment del covid-19 a la ciutat amb presència de representants de l'Ajuntament i de la Generalitat.

El Govern descarta, per ara, un confinament perimetral

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest matí que l'augment de contagis a la ciutat els "preocupa" perquè les dades "excedeixen la situació" que es pot considerar de "tranquil·litat". Torra ha destacat que estan "en contacte permanent" amb Marín i que està previst que al llarg d'avui s'acabi d'avaluar la situació per prendre les "mesures necessàries" aquest dilluns, ha dit. Tanmateix, el president ha descartat per ara un confinament perimetral de la ciutat o dels sectors més afectats, com es va fer la setmana passada al Segrià, a l'espera de com evolucionin les dades i del que recomanin els experts.

stats