SOCIETAT
Societat 19/10/2011

Brussel·les tria avui el Corredor Mediterrani com a eix prioritari

La Comissió Europea es decanta per la connexió entre Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia, sense passar per Madrid

C. Arbolí / I. Pujol
1 min
Gràfic del Corredor Mediterrani que aprovarà europa

BarcelonaLa Comissió Europea (CE) anunciarà aquest migdia que el Corredor Mediterrani formarà part dels projectes europeus prioritaris i, per tant, en garantirà la seva construcció i una part del finançament. Segons ha pogut saber l'ARA, el traçat escollit comunica Catalunya amb el País Valencià, Múrcia i Andalusia. El recorregut, a partir de Cartagena, es desvia per l'interior d'Andalusia fins a l'alçada de Còrdova i, d'allà, a Algesires. Aquest serà un dels primers grans projectes ferroviaris planejats a l'Estat espanyol que s'escapa del model de l'Espanya radial i no passa per Madrid.

La CE també donarà com a prioritari el Corredor Atlàntic que, des de Portugal, connectarà amb França a través de Madrid i el País Basc, i acceptarà parcialment part del Corredor Central. En la pràctica, la proposta de Brussel·les permet interconnectar tots els corredors.

L'elecció de l'eix mediterrani es celebrarà aquest vespre en un acte que es farà a la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona, a la Llotja de Mar, i a la qual hi assistiran, entre d'altres, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre de Foment, José Blanco.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats