Un home mata la seva dona a Sant Joan les Fonts i després se suïcida

Es tracta del vuitè crim masclista en el que va d'any, el segon a les comarques gironines

3 min
La comitiva judicial a l'exterior de la casa de Sant Joan les Fonts, aquest dijous

GironaDia de dol al poble de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa). Un home ha matat la dona amb l’escopeta i després s’ha suïcidat. És la principal hipòtesi amb què treballen els Mossos d’Esquadra, que han rebut l’avís cap a les onze del matí d'aquest dijous. Els ha alertat el germà del presumpte assassí, després que l'home li truqués i li demanés que anés a casa seva amb la policia. L'Ajuntament del municipi ha lamentat "profundament els fatídics fets" i ha convocat una concentració de rebuig per aquest divendres, a les set de la tarda, a la plaça del consistori. És el segon crim de violència masclista perpetuat a les comarques gironines i el vuitè a tot Catalunya aquest 2021.

El germà del principal sospitós ha rebut la seva trucada entre les deu i les onze del matí. Tal com li ha demanat, ha anat fins al domicili dels seus familiars, situat a prop del camp de futbol de la Canya, però quan hi ha arribat ha trobat els cossos sense vida de la parella. L'home tenia 63 anys i la dona, 64. Els efectius dels Serveis d’Emergència s’han desplaçat fins a la casa, on han constatat que ambdós eren morts. 

Paral·lelament, l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació. Quan han fet la primera inspecció ocular, han comprovat que era una mort violenta, perpetrada amb una arma de foc. Com que no hi havia cap obertura forçada a la casa, ni portes ni finestres, han descartat la implicació de terceres persones. Per això, des del primer moment, la principal hipòtesi que els agents han tingut sobre la taula és que l’home, primer, hauria disparat un tret a la dona i, després, s’hauria suïcidat amb la mateixa arma: una escopeta de caça. Segons fonts policials, no consta cap antecedent de violència masclista entre el matrimoni.  

El de Sant Joan les Fonts és el segon cas de violència masclista a les comarques gironines aquest 2021. La primera víctima va ser Alla, de 48 anys i veïna de Porqueres (el Pla de l'Estany). El seu company la va matar a ganivetades i, al cap d'unes hores, es va entregar a comissaria. En el conjunt de Catalunya, el nombre de dones mortes a mans de les seves parelles s'eleva a vuit, segons el recompte dels Mossos d'Esquadra.

Consternació entre els veïns 

El crim s’ha conegut al migdia i de seguida ha colpit aquest petit poble garrotxí de 3.000 habitants, on tothom es coneix. Tant l'home com la dona n'eren veïns de tota la vida i feia més de 10 anys que vivien en aquesta casa, situada a la urbanització La Roureda, a prop del nucli de la Canya i que pertany al terme municipal de Sant Joan les Fonts. Es dona la circumstància que és el segon crim masclista que pateix el municipi en tres anys: el 2018 un home va disparar a la seva dona en ple carrer i després va intentar atropellar les dues filles. 

Tant des de les xarxes socials com des del Govern s’ha condemnat aquest nou feminicidi. “No són números, són dones assassinades per la forma més crua de la violència masclista. El masclisme mata, demana ajuda: 900 900 120”, ha recalcat a Twitter la conselleria d’Igualtat i Feminismes, que enguany comptabilitza un total de 13 assassinats de dones, nenes i nens per raó de gènere. També el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha deixat clar en aquesta xarxa social que continuaran "posant totes les forces a lluitar contra la violència masclista".

stats