Societat 15/07/2018

Un home de 37 anys mor ofegat a una platja de Sitges i un nen de 10 anys resulta ferit crític al Vendrell

Un helicòpter ha evacuat el menor a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja de Coma-ruga

Acn
2 min
Seguretat i serveis: l’espurna  de la segregació de Coma-ruga

BarcelonaLes platges catalanes han viscut dos incidents durant les últimes hores. D'una banda, un home de 37 anys de nacionalitat italiana va morir ofegat dissabte a la tarda a la platja de les Anquines de Sitges, al Garraf. De l'altra, un nen de 10 anys ha resultat ferit crític aquest migdia després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja de Coma-ruga del Vendrell, al Baix Penedès.

El telèfon d'emergències 112 va rebre l'alerta de l'incident mortal de Sitges dissabte a les 18.04 hores. Segons Protecció Civil, els socorristes de Proactiva que vigilen la platja de les Anquines van treure de l'aigua el banyista, que estava inconscient. Li van fer les maniobres de reanimació fins que van arribar dues dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però l'home va acabar perdent la vida. A la platja de les Anquines dissabte hi onejava la bandera verda, i aquesta és la setena persona que mor ofegada a les platges catalanes des que ha començat estiu.

Pel que fa al menor que ha estat a punt d'ofegar-se aquest migdia al Vendrell, quan els socorristes l'han extret de l'aigua tenia una aturada cardiorespiratòria. El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'alerta de l'incident a les 14.50 hores. Una vegada a la sorra, els socorristes han fet les maniobres de reanimació cardiopulmonar al nen fins que tres ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han arribat a la platja. L'helicòpter ha evacuat el menor –que estava en estat crític– a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A la platja de Coma-ruga hi onejava la bandera verda.

Aquest cap de setmana hi ha hagut tres incidents a les platges catalanes, perquè ahir un home de 75 anys va morir ofegat a la platja de la Paella de Torredembarra.

stats