Societat 12/02/2013

Un detingut després de ser desallotjat del Congrés durant el ple dels desnonaments

Un home ha estat retingut per la policia a la cambra, a instàncies de Jesús Posada

Efe
2 min

MadridUn membre de la plataforma contra els desnonaments que assistia al ple del Congrés que debatia la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament ha quedat detingut en dependències de la policia a la cambra baixa després de ser desallotjat de l'hemicicle per proferir insults als diputats. Així ho han confirmat a Efe fonts parlamentàries, que han explicat que la policia està practicant les diligències oportunes abans de decidir si el posa a disposició judicial o el deixa en llibertat.

La detenció l'han practicat els propis serveis de seguretat de la Cambra durant el desallotjament de l'hemicicle de les persones que seguien el debat des de la tribuna de convidats.

Un portaveu de la Prefectura Superior de Policia ha confirmat la detenció i ha precisat que aquesta no guarda relació amb la concentració de persones a l'exterior de l'hemicicle, que ha qualificat de "pacífica" i "sense incidents". Unes 400 persones s'han reunit a l'exterior del Congrés per donar suport a la iniciativa legislativa popular en pro de la dació en pagament, la tramitació de la qual ha estat aprovada gràcies al canvi en el sentit del vot del PP. La concentració ha acabat passades les nou del vespre, un cop conegut el resultat de les votacions.

En total, prop d'una vintena de persones, promotors de la iniciativa legislativa popular contra els desnonaments, ha estat desallotjades de la tribuna de convidats del Congrés, a instàncies del president, Jesús Posada, després que al final del debat de la proposició cridessin insults com "pocavergonyes" o "lladres" i crits com "Sí que es pot". Segons les fonts parlamentàries, després d'identificar l'autor dels insults, Posada ha aplicat el Reglament del Congrés, que estableix que quan algú pertorba l'ordre o falta a les "maneres degudes" serà expulsat de la Cambra per indicació de la Presidència, que pot ordenar als serveis de seguretat obrir diligències per si els actes són constitutius de delicte o falta.

A la resta dels desallotjats, que no han quedat detinguts, se'ls ha demanat la documentació i han abandonat el Congrés en petits grups, per unir-se després a la concentració contra els desnonaments que s'estava registrat a l'exterior.

stats