Societat 09/07/2013

La vaga d'autobusos de Barcelona per a dijous es manté després del fracàs de la mediació de la Generalitat

El comitè d'empresa del TMB protesta per l'acomiadament d'un treballador acusat d'haver agredit un passatger d'un autobús, i la vaga serà indefinida fins a la readmissió

Ara / Efe
2 min

BarcelonaLa vaga convocada pel comitè d'empresa dels autobusos de TMB a partir de dijous en defensa d'un treballador acomiadat per haver agredit un passatger es manté, ja que la mediació de la Generalitat ha fracassat.

La direcció d'autobusos de TMB s'ha reunit aquest dilluns i dimarts amb els sindicats convocants en el marc de la mediació convocada pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, sense que s'hagi arribat a un acord. Així, a partir de dijous, els usuaris del transport públic patiran les conseqüències d'unes aturades (dijous, d'11 a 16 h, i en dies successius, de 9 a 11 i de 16 a 18 h).

L'agressió va tenir lloc el 22 d'abril en un bus de la línia 14. Segons es desprèn de l'informe policial, el conductor va agredir un usuari a l'interior del bus, en presència de la seva filla de 6 anys i d'altres passatgers. El client va ser traslladat en ambulància a un centre hospitalari, amb lesions múltiples i greus, i el conductor va ser detingut pels Mossos d'Esquadra i traslladat a comissaria. L'endemà va passar a disposició judicial. Després de prendre-li declaració, el jutge va acordar-ne la llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici.

Els treballadors defensen que l'agressió es va produir en el marc d'una baralla i demanen més protecció per part de l'empresa en casos d'amenaces i agressions. Convoquen la vaga per exigir la readmissió d'aquest conductor.

TMB reafirma el seu compromís de defensar, com ha fet sempre, els seus treballadors i treballadores i assegura que continuarà posant al seu abast els recursos necessaris per garantir-los la protecció davant qualsevol incident que es pugui produir durant la seva feina. "El mateix conductor ara acomiadat va rebre assessorament i suport jurídic de la companyia amb motiu d'un altre incident", diu l'empresa, i afegeix que "la decisió d'acomiadar aquest conductor s'ha pres davant l'excepcionalitat i la gravetat dels fets i després de la tramitació d'un expedient disciplinari amb totes les garanties".

El conductor ja va ser condemnat el 2009 per una altra agressió

El treballador acomiadat va assegurar en una carta oberta el dia 4 de juliol que mai en dotze anys havia sigut sancionat. Es dóna el cas, però, que el conductor va ser condemnat, el mes de març del 2009, a tres mesos de presó per un delicte de lesions després d'arribar a una conformitat amb la seva víctima, el conductor d'un altre vehicle amb el qual va mantenir una discusió de trànsit. La condemna no va comportar l'ingrés a la presó de l'acusat perquè no tenia antecedents.

Segons aquella sentència, A. B .A. conduïa el 21 de juliol del 2006 un autobús de la línia 74 per la ronda General Mitre quan es va produir una discussió amb el conductor d'un turisme. Els dos conductors van baixar i van iniciar una baralla en la qual A. B. A. va causar "fractura nasal, equimosi periorbitària dreta i erosions en calota, lesions que van tardar a curar-se 35 dies", a la seva víctima, que també va causar "policontusions i erosions diverses" al xòfer de l'autobús.

stats