Societat 17/11/2014

La defensa de quatre dels mossos imputats pel cas Benítez en demana l'absolució

Subratlla que l'actuació policial va ajustar-se al protocol

Acn
1 min

BarcelonaL'advocat Josep Maria Fuster-Fabra, en el seu escrit final lliurat a la jutge que instrueix el cas Benítez, sol·licita l'absolució per als quatre mossos d'Esquadra que defensa. Tots quatre van intervenir directament en la reducció de Juan Andrés Benítez la nit del 5 d'octubre de 2013 en què va acabar perdent la vida aquest empresari. En la seva qualificació, se subratlla que els cops que van propinar-li els agents van ser en compliment de les ensenyances rebudes i que actuar en superioritat numèrica per aplacar-lo també és una estratègia regulada al protocol. El lletrat també diu que "els policies van actuar amb contundència després que Benítez agredís un dels seus agents".

En el seu escrit final, la defensa de quatre dels deu mossos d'Esquadra que la jutge manté imputats en el cas Benítez –tot i que aviat passaran a ser-ne només 8, ja que fiscalia i acusacions no demanen cap pena per a dos d'ells–, creu que el procés ha desembocar en la seva absolució. També considera que no resulta procedent que se'ls jutgi davant d'un jurat popular per un delicte d'homicidi amb dol eventual.

Els quatre policies que representa el lletrat Josep Maria Fuster-Fabra van intervenir directament en la reducció de Juan Andrés Benítez, però segons la seva qualificació tots els cops que van propinar-li van efectuar-se seguint el protocol. A banda, el fet d'actuar amb aquesta superioritat numèrica –en alguns instants fins a vuit policies es trobaven sobre la víctima– també obeeix a una actuació subjecte a les instruccions rebudes a l'escola policial.

stats