Societat 27/06/2017

Demanen la destitució d'un sacerdot de l'Hospitalet per predicar contra l'homosexualitat

El sacerdot Custodio Ballester va assegurar que ser homosexual "és pecat" encara que "ho promoguin els poders públics"

Ara
1 min

BarcelonaEl capellà Custodio Ballester, que ja es va fer conegut per haver acollit en la seva parròquia un homenatge feixista a la División Azul el novembre del 2016, ha tornat a exaltar les xarxes per les seves declaracions homòfobes. El capellà va pronunciar el 24 de juny una missa a la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat en què qualificava l'homosexualitat de "pecat". "Hem oblidat que l'homosexualitat és un pecat gravíssim", va dir durant la missa, com es pot veure en un vídeo penjat a la xarxa.

Ballester també va criticar les celebracions del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, ja que, segons ell, servirà perquè els homosexuals "mostrin les seves vergonyes públicament". "Acabareu pensant que això de ser gai està bé, és guai, i resulta que no", va dir. "Segueix sent pecat ser homosexual encara que ho promoguin els poders públics", assegura en un altre moment.

L'Observatori contra l'Homofòbia veu en les paraules del capellà un "discurs d'odi" ja que "criminalitza i estigmatitza l'homosexualitat en considerar-la pecat". En aquest sentit, ha demanat als diferents grups municipals i a l'equip de govern de l'Hospitalet que condemni i rebutgi aquesta "exaltació pública de l'homofòbia".

Així ho ha fet l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que ha utilitzat Twitter per qualificar "d'intolerable" el discurs de Ballester.

El grup municipal d'Esquerra també ha condemnat els fets i ha demanat la destitució del capellà.

stats