Societat 03/03/2018

Els veïns denuncien l'Ajuntament de Sant Adrià per deixar construir un crematori

Els afectats adverteixen que ja hi ha prou contaminació a la zona

Andreu Merino
1 min
La manifestació veïnal contra el crematori.

Sant Adrià de BesòsEl conflicte pel projecte de complex funerari a Sant Adrià s'ha traslladat als tribunals. La plataforma Stop Crematori ha denunciat l'Ajuntament, a través d'un contenciós administratiu, per haver concedit a l'empresa Tanatori del Litoral les llicències necessàries per construir un tanatori i un crematori al barri de la Catalana, molt a prop de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol.

La plataforma ho ha anunciat al final de la manifestació contra el crematori que ha organitzat avui a la ciutat i que ha aplegat unes 300 persones. Durant la marxa s'ha reclamat diverses vegades la dimissió de l'alcalde, Joan Callau, i s'ha repetit que "Sant Adrià no és un abocador". La plataforma considera que el crematori suposaria un augment de la contaminació en una ciutat que ja té una incineradora de residus i suporta alts nivells de trànsit rodat. L'Ajuntament ho nega i per això ha autoritzat les obres, que compten amb l'aval de la Generalitat i han de començar a la primavera.

La plataforma ho vol impedir i podria demanar al jutge que paralitzi les feines de construcció fins que resolgui el contenciós. A més, no descarta recórrer a la via penal. Paral·lelament, els activistes continuaran amb les mobilitzacions i no descarten tampoc accions més directes que les manifestacions i cassolades, que fins ara han protagonitzat l'oposició al crematori.

stats