Societat 24/07/2013

Els desallotjats del Poblenou es tanquen en una església del barri

Aquest migdia, després d'una assemblea, han decidit entrar a l'església de Sant Bernat Calbó

Ara / Efe
1 min
Un dels desallotjats del Poblenou, a l'entrada de l'església ocupada

BarcelonaDesprés del desallotjament d'aquest matí de l'assentament més gran de Barcelona, al carrer Puigcerdà del Poblenou, algun dels ocupants i veïns de la zona han organitzat una assemblea i han decidit protestar per l'actuació policial ocupant l'església de Sant Bernat Calbó. Una seixantena de persones s'hi han instal·lat aquest migdia. L'objectiu: reclamar un sostre.

Tot i que l'Ajuntament assegura que ha donat assistència social a 68 d'aquestes persones, els seus advocats defensen que només han reallotjat 15 persones i acusen l'alcalde Trias d'haver incomplert el compromís de no deixar ningú sense sostre.

En les pròximes hores tenen previst oferir una roda de premsa per fer saber, amb detall, les seves intencions amb aquesta acció de protesta. Els portaveus de l'Assemblea de suport contra els desallotjaments i de l'Assemblea del Poblenou, Manel Andreu i Enrique Mosquera, han convingut amb el rector de l'església el caràcter temporal del tancament, el seu ús com a mètode de protesta i que els ocupants respectaran i mantindran el claustre en bones condicions. "Això no és per dormir-hi, és per lluitar per aconseguir un lloc digne on dormir", ha declarat Mosquera.

stats