Societat 09/12/2014

Descarrila un tren de la R3 entre entre les Franqueses i Centelles després de xocar contra un arbre tombat pel vent

El maquinista, que podria perdre una cama, ha estat traslladat a l'hospital de Granollers. La línia R4 també s'ha interromput entre Sabadell Sud i Sant Vicenç de Castellet per la caiguda de troncs a la via, i les dues seguiran sense servei com a mínim fins aquest dimecres al matí

Ara
1 min
El tren descarrilat entre les Franqueses i Centelles. CRISTINA CALDERER

BarcelonaUn tren de la línia R3 que feia el trajecte l'Hospitalet-Vic ha descarrilat aquest dimarts al matí entre les Franqueses i Centelles després de xocar contra un arbre que hauria caigut a la via com a conseqüència del vent, segons ha informat Renfe en un comunicat.

El maquinista, que ha resultat ferit, ha estat atès pel SEM i després traslladat a l'Hospital de Granollers. Segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que l'home té una "infecció severa" i que podria perdre la cama. A causa del descarrilament des de les 16.00 hores el servei de la línia R3 s'està fent de l'Hospitalet fins a La Garriga en tren, de La Garriga a Vic amb autobús i de Vic a Puigcerdà novament en tren. La situació es mantindrà així com a mínim fins aquest dimecres al matí, com a mínim, si els operaris ja han pogut retirar els arbres i el tren descarrilat de la via.

D'altra banda, un tren de la mateixa línia, que havia sortit poc abans de les 12 hores de Ripoll, ha xocat contra un arbre caigut a l'alçada de Balenyà. Ha estat un incident lleu i el vehicle no ha descarrilat, però l'impacte ha trencat el vidre de la cabina del maquinista.

El vent i la caiguda d'arbres també han obligat a interrompre el servei de línia R4 del tram Sabadell Sud - Manresa. El tram s'està fent en autobusos. En aquest cas, el servei tampoc es recuperarà abans de dimecres al matí segur.

També s'estan produint retards puntuals als trens de les línies R2 nord, R11 i R8.

stats