Societat 23/04/2013

El món jurídic s'uneix per reclamar una legislació que eviti els desnonaments

Demanen al PP que presenti una esmena al Senat a la llei hipotecària per donar una segona oportunitats a les persones afectades per les execucions

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl món jurídic ha presentat aquest dimarts una declaració de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre els desnonament. En un acte al Consell General de l'Advocacia Espanyola la 'Declaració del món jurídic davant la realitat dels desnonaments' demanen al PP que demà presenti una esmena al Senat al projecte de llei hipotecària que inclogui la clàusula de segona oportunitat en les execucions hipotecàries.

L'advocat Martí Batllori ha assegurat que es presenta aquesta iniciativa signada per mig millar de juristes "davant la inacció política". Els juristes consideren que s'està en un moment clau, a 24 hores que s'acabi el termini per presentar noves esmenes a la llei en el seu pas pel Senat. Per aquest motiu, demanen al PP que "canviï de posicionament i s'adeqüi a la legislació europea".

Els signants del manifest creuen que és "jurídicament possible i econòmicament necessari perquè Espanya deixi de ser el darrer paradís per a les entitats financeres". Si no es fa no es posarà fi al que consideren "el triple caos", com és "el caos social, el caos econòmic i el caos judicial".

stats