Societat 14/03/2013

Ada Colau, sobre la sentència europea dels desnonaments: "Pot canviar molt les coses"

La portaveu de la PAH diu que "la pilota és ara en mans de la majoria absoluta del PP"

Ara
1 min
Ada Colau: "La gent desnonada ha entès que pot canviar les coses"

Barcelona"La pilota és ara en mans de la majoria absoluta del PP". La líder de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha celebrat la sentència del tribunal de Luxemburg sobre la llei espanyola de desnonaments. "Ha hagut de ser la Unió Europea qui adverteixi de les pràctiques del govern espanyol", ha dit Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Nosaltres ja dèiem que la llei era il·legal", ha afegit. I ha vaticinat que la sentència europea "pot canviar molt les coses".

El Tribunal de la UE considera que la llei és abusiva i dóna la raó als que creuen que un ciutadà pot aturar un procediment de desnonaments si considera que la hipoteca tenia clàusules abusives.

Actualment hi ha dos textos sobre desnonaments al Congrés: el projecte de llei per reforçar la protecció als deutors hipotecaris, que és l'avantprojecte que va aprovar el govern espanyol el novembre passat, i la iniciativa legislativa popular sobre dació en pagament, paralització de desnonaments i lloguer social. El Congrés va acceptar la tramitació, amb els vots finalment del PP, després d'una intensa pressió ciutadana.

Ada Colau trobaria "incomprensible" que el govern espanyol no escoltés ara el "clam popular d'1,5 milions de signatures". La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es planteja, fins i tot, demanar responsabilitats pels desnonaments que ja s'han executat.

stats