SALUT PÚBLICA
Societat 15/04/2013

Barcelona tanca provisionalment l'escola bressol municipal on hi ha dos casos de lipoatròfia en nens

També s'han diagnosticat dos casos en treballadores del centre i el consistori opta ara pel tancament tot i no haver detectat factors de risc al centre

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar provisionalment l'escola bressol municipal El Roure, després que s'hi hagin detectat dos possibles casos de lipoatròfia semicircular en dos nens del grup d'un i dos anys –tots dos casos diagnosticats per l'Hospital de Sant Pau– i en dues treballadores del centre. Tot i que segons ha remarcat el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, no s'han detectat a l'edifici factors de risc que permetin establir "una relació causa-efecte amb el trastorn", el consistori ha decidit clausurar temporalment la llar d'infants. A partir d'aquest dimarts es parlarà amb les famílies dels 87 alumnes per tal de buscar una nova ubicació per als seus fills en d'altres centres de la ciutat. Està previst que aviat comencin les obres a la biblioteca Agustí Centelles del mateix complex d'equipaments, que, al setembre, també es va decidir tancar després que s'hi detectessin casos de lipoatròfia en treballadors.

La lipoatròfia semicircular és un trastorn de la salut lleu que va associat habitualment a l'entorn i a les relacions entre les càrregues electrostàtiques del mobiliari i els factors ambientals. Aquest dilluns a la tarda s'ha de conèixer el diagnòstic d'un possible segon cas que s'hauria donat a la mateixa escola bressol de l'Eixample de Barcelona, un equipament que comparteix recinte amb la biblioteca Agustí Centelles, que va tancar-se després que alguns treballadors contraguessin el trastorn.

Fa aproximadament un mes, l'Agència de Salut Pública va diagnosticar el cas d'un infant amb lipoatròfia semicircular, un trastorn de la salut associat als edificis.

La lipoatròfia semicircular no provoca dolor però sí símptomes visibles. Principalment, els símptomes són marques a la pell, un enfonsament que no fa mal però pot durar mesos depenent del tipus de teixit i de greix, fins que desapareix tot sol.

stats