S’entrega el noi de 14 anys buscat per l’apunyalament mortal a Badalona

El menor ha quedat detingut tres dies després de la defunció de la víctima

2 min
Minut de silenci aquest migdia a la plaça de la Vila de Badalona pel menor

BarcelonaEl noi de 14 anys que els Mossos d’Esquadra buscaven per l’apunyalament mortal de diumenge passat a Badalona s’ha entregat. El menor s’ha presentat aquesta tarda a la comissaria de la policia ubicada al municipi on van passar els fets i ha quedat detingut. Els Mossos ja sabien qui era, perquè el tenien identificat, però faltava localitzar-lo. Fa tres dies que la víctima, un noi de 17 anys, va morir a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), on havia ingressat en estat crític per la ganivetada que va rebre a l’alçada del fetge quan es va interposar en una baralla.

El presumpte agressor i el germà petit del noi mort –de 14 anys– es van trobar diumenge a les 11 del matí en un parc al barri de la Pau de Badalona, a tocar de Santa Coloma de Gramenet. A la cita, a part de la víctima, s’hi va afegir una menor –també de 14 anys– que havia sigut parella del noi que buscaven els Mossos. La trobada havia estat motivada per aclarir unes suposades amenaces de mort que la noia havia rebut de l’agressor, amb qui havia trencat la relació.

La conversa va derivar en un enfrontament a cops entre els dos nois de 14 anys. Va ser llavors quan la víctima va intentar posar-se entremig d’ells i va rebre la ganivetada. L’apunyalament li va fer perdre una gran quantitat de sang.

Ingrés en un centre tancat

El detingut passarà ara a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat de menors. Com que el presumpte autor té 14 anys pot ser imputable –seria inimputable si tingués 13 anys o menys– i se li podrà aplicar una mesura de justícia juvenil. Segons la legislació vigent, els delictes contra la vida –assassinats o homicidis– fets per menors de 14 o 15 anys comporten l’ingrés en un centre de règim tancat entre un i cinc anys. Es pot arribar a sis anys si s’ha comès alguna infracció més i aquest internament es pot complementar amb una altra mesura de llibertat vigilada de fins a tres anys.

Aquest apunyalament mortal ha commocionat Badalona. L’Institut Isaac Albéniz del municipi, el centre on estudiava la víctima, va rebutjar “els actes de violència que han provocat aquesta tragèdia”. Companys i professors de l’institut van participar dimecres en un minut de silenci a la plaça de la Vila de Badalona, convocat per l’Ajuntament. L’alcalde, Xavier García Albiol, va dir que són fets que “demostren que alguna cosa falla” a la societat. “No pot ser que un menor de 14 anys vagi pel carrer amb una navalla”, va lamentar Albiol, que va demanar “una reflexió més enllà de Badalona”.

stats