Publicitat
Publicitat

Tres detinguts pel bloqueig del Parlament declararan dijous davant de l'Audiència Nacional

Se'ls acusa d'un delicte contra els alts organismes de l'Estat, castigats amb penes d'entre tres i cinc anys de presó

Tres dels 22 identificats pels Mossos d'Esquadra pel bloqueig del Parlament del passat 15-M han estat traslladats a la comissaria de la Zona Franca de la policia catalana, on se'ls ha lliurat la citació per anar a declarar davant de l'Audiència Nacional aquest dijous. Així ho ha explicat l'advocat d'un dels detinguts, Jaume Asens, que ha qualificat "d'escarni públic" que s'hagi decidit detenir els idenficats per lliurar-los la citació del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. Se'ls acusa d'un delicte contra els alts organismes de l'Estat, que estan castigats pel codi penal amb penes d'entre tres i cinc anys de presó. Uns fets en els quals alguns diputats van ser insultats i sacsejats i fins i tot bona part del Govern, inclòs el president de la Generalitat, Artur Mas, va haver d'accedir al Parc de la Ciutadella en helicòpter.

Per la comissaria de la Zona Franca de la policia catalana hi han passat tres dels identificats, que han estat detinguts i se'ls ha lliurat la citació per declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional. Segons l'advocat d'un d'ells, Jaume Asens, la citació és per dijous. D'entre aquests detinguts, a un d'ells se l'ha anat a buscar al seu lloc de feina i a un altre al domicili, segons l'advocat.

Asens ha denunciat que l'operació policial és un "escarni públic", ja que podrien haver-los citat "sense necessitat de deternir-los" ni d'organitzar aquest dispositiu. De fet, ha qualificat "d'una mica irregular" la manera com s'ha procedit a fer aquestes detencions, tot i que ha evitat qualificar-les d'il·legals, i ho ha atribuït a una decisió "mediàtica" i per "donar un missatge de contundència".

Als detinguts, que queden en llibertat després de comunicar-los la citació del jutge, se'ls imputa un delicte contra els alts organismes de l'Estat, que estan castigats amb penes d'entre tres i cinc anys de presó, segons el codi penal. A la comissaria de la Zona Franca s'han negat a declarar, ja que s'han acollit al dret a declarar davant del jutge. Ho faran dijous davant d'Eloy Velasco.

Més continguts de