Societat 13/03/2014

La nena d'Hospitalet segrestada a Bolívia va passar un 'infern'

Tot i que la investigació continua oberta, la policia manté que els pares de la menor van "patir un engany"

Elisabet Escriche
2 min

BarcelonaLa menor de 10 anys resident a l'Hospitalet de Llobregat que va ser segrestada durant set mesos a Bolívia per un veí de la família va viure un "autèntic infern". Segons ha explicat aquest dijous la Guàrdia Civil, el presumpte segrestador, Grover Morales, de 35 anys, la tractava com si fos la seva dona. A més, la va obligar a treballar en plantacions de cocaïna, a vendre sucs en un mercat i a viure en zones selvàtiques amb condicions meteorològiques molt adverses.

La Guàrdia Civil assegura que la família hauria patit un engany. En la denúncia que van presentar els pares el 5 de setembre als Mossos d'Esquadra van explicar que van permetre que la nena viatgés amb el que fins aquell moment era el seu veí perquè la menor mai havia anat de vacances i ell els havia assegurat que es tractava d'un viatge de set dies durant els quals aprofitaria per anar visitar a la seva mare. Segons la policia, però, el segrestador, que és a la presó a Bolívia, només va comprar bitllets d'anada i abans de marxar va tancar tots els comptes corrents.

Tot i així, la investigació continua oberta i no es descarta que algun membre de la família hagués pactat un matrimoni forçós.

La nena és a Bolívia, on se li estan fent exploracions mèdiques. Està previst que arribi a l'Estat la setmana que ve. El segrestador és a la presó, on s'ha negat a declarar davant del jutge i el fiscal. L'home ja havia estat a la presó a Bolívia per haver violat les seves dues germanes. Arran d'aquestes violacions, que finalment no van ser denunciades, la seva mare li va aconsellar que marxés a Espanya, on va viure 6 anys amb una identitat falsa i va conèixer la família de la nena, d'origen marroquí.

stats