Societat 09/10/2012

Dídac Ramírez: "És un disbarat fer deprendre els preus de la renda familiar"

El rector de la Universitat de Barcelona explica en una entrevista a l'ARA que el nou sistema de taxes "no fomenta l'emancipació dels joves"

Sònia Sánchez
1 min
El rector de la UB, Dídac Ramírez, es presenta a la reelecció el 22 de novembre.

BarcelonaAfronta les eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) amb la "serenor i tranquil·lat" que li dóna una gestió de quatre anys encara per completar però "positiva", tot i el context de "retallada rere retallada". El rector de la UB, Dídac Ramírez, que opta a la reelecció el proper 22 de novembre, explica en una entrevista a l'ARA que el nou sistema de taxes és un "disbarat". No troba adequat que depengui de la renda familiar, perquè això "no promou l'emancipació dels joves".

Ramírez, que acaba de publicar 'Universitat, valors i societat', titlla l'encariment de les matrícules de "mesura conjuntural", però apunta que, quan passi la crisi, els preus "haurien de tornar als nivells que tenien abans". També defensa el model de graus de tres anys més màster de dos (enfront del de quatre més u) i assegura que la UB "buscarà vies" per oferir algun d'aquests títols. A més, argumenta que tallar els fons als Erasmus seria un "error monumental.

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium

stats