Societat 20/10/2017

Dincat aplaudeix el decret de l'escola inclusiva

L'entitat creu que es garantirà que els infants amb discapacitats estudiïn en escoles ordinàries

Ara
1 min
Alumnes de l’Escola Sadako de Barcelona treballant en un projecte. Més d’un milió i mig d’estudiants van acabar ahir el curs escolar, el més nombrós de la història.

BarcelonaAquest divendres, Dincat ha aplaudit el decret de l'escola inclusiva signat pel Govern i que donarà més poder de decisió als familiars amb discapacitats. Segons l'entitat, amb aquest nou decret es podran garantir el drets dels menors amb discapacitat intel·lectual a escolaritzar-se en centres ordinaris. El text substitueix el que es va signar el 1997 i permetrà l'actualització les concepcions sobre la discapacitat i evolucionar en les cultures institucionals i les pràctiques dirigides a tot l'alumnat. En aquest sentit, l'associació també ha volgut destacar el fet que "es focalitzi en la diversitat i en els suports que necessita l'alumnat", en lloc de centrar-se en la discapacitat del menor.

Tot i aplaudir la decisió presa pel Govern, l'entitat ha demanat que el treball no s'aturi per poder aconseguir "reptes clau" com la formació de docents, el disseny d'un sistema de suports i l'avaluació de les barreres per a l'aprenentatge i la participació.

stats