Astronomia
Societat 24/02/2011

Preparat per enlairar-se

El Discovery emprendrà avui el trenta-novè vol de la seva vida. Durant 30 anys de servei, és el transbordador espacial que ha fet més viatges, i aquest serà l'últim

Redacció
1 min
Tot està llest perquè el Discovery aixequi el vol

BarcelonaEl transbordador espacial Discovery està llest per viatjar per última vegada cap a l'Estació Espacial Internacional. Quan torni serà retirat per la NASA, que vol donar per acabat el seu programa de transbordadors perquè li resulta massa costós. Els transbordadors s'usen en les missions espacials tripulades; en aquest cas, serà una missió d'onze dies amb sis tripulants. Un d'afegit serà el Robonaut 2, el primer robot humanoide enviat a l'espai.

És l'aparell que ha fet més viatges a l'estació, un total de 38 durant gairebé tres dècades de servei. Després de diversos ajornaments, està previst que el Discovery, que té entre els seus èxits l'enviament en òrbita del telescopi espacial Hubble, surti a les 22:50 (hora catalana).

A la fotografia es pot veure preparat per enlairar-se al Kennedy Space Center a Cap Canaveral, a Florida. La NASA ha acabat d'omplir centenars de milers de litres de combustible, mentre els sis astronautes assignats per la missió d'entrega a l'Estació Espacial es preparaven per segona vegada. L'intent del novembre no va arribar tan lluny com aquest, i de moment el director del llençament, Mike Leinbach, ha dit que tot sembla funcionar correctament. Fins i tot el temps: les previsions indiquen que hi ha el 90% de probabilitats que el temps sigui òptim per enlairar-se.

stats