Societat 23/11/2018

El dispositiu dels Mossos ha comportat el tancament de 14 pisos a Ciutat Vella

Aquests locals estaven actius després de la gran macrobatuda de finals d'octubre

Ara / Agències
2 min
Els Mossos entrant en uns baixos /MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl dispositiu Ubiq, que els Mossos d'Esquadra van posar en marxa a Barcelona l'1 de novembre per augmentar la seguretat a la ciutat, ha comportat el tancament de 14 pisos al districte de Ciutat Vella, en els quals s'havien detectat activitats relacionades amb el tràfic drogues, ha informat Efe.

Aquests locals encara estaven actius després de l'operació denominada Bacar, la macrobatuda que va tenir lloc a l'octubre i que va acabar amb un balanç de 40 registres i la detenció de 55 persones, i la major part d'ells ja s'han tornat als seus propietaris legítims, segons han informat els Mossos en un comunicat.

L'últim narcopís desactivat, que va començar a funcionar després de l'operatiu de la Divisió d'Investigació Criminal, es va lliurar dimarts passat al seu propietari, i la policia ha destacat la col·laboració ciutadana com a condició clau per detectar que a l'habitatge es portaven a terme activitats il·lícites.

"El dispositiu Ubiq ha permès incrementar la presència policial uniformada als carrers del districte de Ciutat Vella, i en especial a les zones més sensibles i conflictives", ha assegurat la policia catalana.

Els Mossos van posar en marxa el dispositiu Ubiq a principi de mes davant l'increment de la delinqüència i de la percepció d'inseguretat de la zona.

Hi han participat efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, del Grup de Delinqüència Urbana i de Proximitat de la comissaria de Ciutat Vella, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i del Grup Regional de Motos de Barcelona.

També el nou dispositiu es complementa amb la feina que la Guàrdia Urbana du a terme al districte en l'àmbit de la seguretat ciutadana i de l'incivisme per mantenir els nivells de seguretat a la zona.

"La forta pressió policial que s'ha desplegat al districte està provocant que els traficants i responsables d'aquests espais optin per cessar la seva activitat i deixar buits els locals i pisos. Els agents continuaran vetllant per dificultar i impedir la instal·lació de delinqüents a la zona", han explicat els Mossos.

Com a conseqüència d'aquestes noves mesures, la policia ha precisat que s'han començat a detectar desplaçaments de l'activitat delictiva cap a altres zones de la ciutat i que el 13 de novembre es van desmantellar els dos primers narcopisos localitzats a l'Eixample.

Tres detinguts més per la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir aquest dilluns tres persones en el desmantellament de dos narcopisos al carrer Rauric del districte barceloní de Ciutat Vella, per un presumpte delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal, informa Europa Press.

Segons ha informat la policia barcelonina aquest divendres en un comunicat, a tots dos habitatges es van decomissar dosis preparades per a la venda de cocaïna, heroïna, LSD, marihuana, MDMA i haixix, a més de material per manipular-la i diners en efectiu.

La Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana feia dos mesos que estava investigant aquests domicilis després que els veïns de la zona informessin del moviment constant de compradors de droga, tant de dia com de nit.

Els agents van comprovar que els venedors captaven els seus clients a l'entorn de la Rambla, el carrer Ferran i la plaça Reial.

A més, a començaments de novembre els agents de la Guàrdia Urbana van precintar un local del carrer Bailèn, al districte de l'Eixample, que funcionava com una associació cannàbica, però que no en tenia la llicència.

stats