Societat 27/02/2017

Una protesta d'estudiants talla la Diagonal i la ronda Litoral

La mobilització, que reclama la rebaixa de les taxes universitàries, està provocant importants retencions

Ara
1 min
Diversos estudiants tallen la Diagonal i la ronda Litoral

BarcelonaUna seixantena d'estudiants han tallat diversos accessos a Barcelona a primera hora del matí com a protesta per l'increment de les taxes universitàries, cosa que ha provocat importants retencions en el primer dia de Mobile World Congress.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va convocar per a aquest dijous una vaga estudiantil per demanar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació dels preus dels graus amb els màsters.

El primer tall s'ha produït a les 7.30 hores, quan han tallat la sortida 23 de la Ronda Litoral, a l'alçada de la Barceloneta, en tots dos sentits de la marxa. Els manifestants han encès una bengala, que ha provocat fum dins del túnel de la Barceloneta.

Pocs minuts després, un altre grup ha tallat la Diagonal a la Zona Universitària, on han desplegat una pancarta en què es pot llegir "Prou taxes abusives, passem a l'ofensiva" i en què animen a acudir a la vaga, convocada per a aquest dijous, 2 de març. Passades les vuit del matí, també hi ha hagut protestes a l'alçada de la plaça de les Glòries.

A més, cap a les 8.15h els manifestants han cremat contenidors a Gran Via amb plaça Universitat, i la circulació ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa. Poc després de les 8,35h s'ha restablert el trànsit.

Cap a les 8,30h, un altre grup d'encaputxats ha cremat alguns pneumàtics a la Gran Via, entre la Campana i la plaça d'Espanya, fet que ha provocat una gran columna de fum en aquest punt. Aquesta mobilització també protestava en contra el Mobile World Congress.

stats