Societat 27/02/2017

Tallen la Gran Via cremant pneumàtics per protestar pel Mobile World Congress

La crema ha provocat un fum negre molt dens. Els impulsors han escampat uns pamflets en què es pot llegir: "Foteu-vos el MWC per on us càpiga"

Ara
2 min
Tallen la Gran Via cremant pneumàtics per protestar pel Mobile World Congress

BarcelonaLa Gran Via de Barcelona, a l'alçada de Moianès -entre la Campana i plaça d'Espanya-, ha quedat tallada aquest dilluns al matí després que hagin cremat pneumàtics al mig de la calçada.

Els pneumàtics estaven col·locats en els carrils de sortida de Barcelona, en direcció a l'Hospitalet, on se celebra el Mobile World Congress. La crema ha provocat un fum negre molt dens, ha tallat la Gran Via i ha causat importants retencions en tots dos sentits de la marxa. S'ha donat pas alternatiu i els Bombers han acudit a apagar les flames. A les 09.00 h està previst que s'inauguri el Mobile.

Els impulsors d'aquesta protesta es desconeixen, però han escampat uns pamflets en què es pot llegir: "El capital bé farà d'expulsar-nos de cada barri d'aquesta ciutat. Barcelona fot fàstic. S'agenolla al turisme i als inversors, nosaltres està clar que sobrem. Cada dia més gent sobra". I segueix: "Foteu-vos el Mobile World Congress per on us càpiga. A fer els vostres negociets a un altre lloc. Ja que els hi paguem la 'farlopa' i les putes almenys que arribin tard". Els papers que han repartit porten per títol 'La ciutat està viva: respira aire i rebel·lió'.

Tallen la Gran Via cremant pneumàtics en contra el Mobile World Congress

La protesta, però, forma part d'un seguit de mobilitzacions que també s'han produït aquest matí a la Diagonal i a la ronda Litoral, en què diversos manifestants han tallat les dues vies per reclamar una rebaixa de les taxes universitàries i animar els estudiants a anar a la vaga, aquest dijous.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha reivindicat les accions de protesta a través de les xarxes socials.

stats