Societat 27/06/2014

Un de cada dos catalans té excés de pes

El 34,3% de la població té sobrepès i el 14,2% té obesitat

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaGairebé la meitat de la població de 18 a 74 anys (el 48,5%) té excés de pes. Concretament, el 34,3% té sobrepès i el 14,2% té obesitat. El sobrepès afecta més els homes (41,8%) que les dones (26,8%) mentre que l'obesitat és similar en ambdós sexes. No obstant, el percentatge de població amb excés de pes és superior entre les classes socials més desfavorides i entre les persones amb menys estudis.

Són algunes de les dades de l'enquesta de salut de Catalunya del 2013 que s'ha presentat aquest divendres.

Pel que fa a la població infantil, el 31,1% dels nens de 6 a 12 anys té excés de pes. El sobrepès afecta més les nenes mentre que l'obesitat afecta més els nens. Tot i aixi, les xifres s'han reduït.

L'enquesta també posa de relleu que una de cada quatre persones tindrà algun problema de salut mental a la seva vida. Es calcula que el 12,4% de la població de 15 anys i més té risc de patir un trastorn mental.

Entre els indicadors que més han millorat, destaca el consum de tabac, que ha disminuït, especialment entre els homes. Més de 190.000 persones han deixat de fumar en els últims tres anys a Catalunya.

El departament de Salut posa l'accent en la cronicitat, ja que el 38,6% de la població de totes les edats pateix alguna malaltia o problema de salut crònic, un percentatge que creix entre les dones i a mesura que augmenta l'edat en els grups.

stats