Societat 30/08/2013

El metro de Nova York, aturat dues hores per salvar dos gats

Dues línies del suburbà han estat fora de servei aquest divendres per la presència de dos gatets en les vies d'una estació de Brooklyn

Ara
1 min

BarcelonaAmb prop de 19 milions d'habitants en l'àrea metropolitana i un centre urbà que aglutina una intensa vida en el sector del comerç, el servei i les finances, Nova York és una de les ciutats més complexes del món. Per funcionar de manera correcta, la ciutat depèn en bona mesura del metro, la principal connexió entre els diferents districtes i el centre. Segons les últimes dades disponibles, cada dia es fan 5,4 milions de viatges en el suburbà. Un suburbà que aquest divendres ha quedat parcialment aturat durant dues hores. El motiu? La presència de dos gats a les vies.

Aturar dues línies d'un dels ferrocarrils suburbans més utilitzats del món té conseqüències directes en el col·lapse d'una ciutat gran i amb tendència a la congestió. Amb tot, quan aquest divendres uns usuaris han vist dos gatets que caminaven per les vies d'una estació de metro a Brooklyn, un dels districtes de la ciutat, els responsables del metro no han dubtat a aturar el servei per tal d'intentar salvar-los. L'operació de rescat no ha sigut senzilla: han calgut dues hores per agafar els dos gats, que finalment s'han apropat als operaris quan aquests els han atret amb un plat de llet.

Un cop fora de les vies, s'ha reprès el servei de les línies afectades, la Q i la B, que connecten l'est de Brooklyn amb Manhattan. Una tornada a la normalitat després d'una operació de rescat que ha deixat dos gats sans i estalvis... i milers de persones afectades pels retards i l'absència de servei.

stats