Societat 27/10/2011

Duran demana "respecte" per Catalunya a Peces Barba

El líder d'Unió acusa l'expresident del Congrés de pertànyer a "l'ànima jacobina" del PSOE

Acn
2 min

LleidaEl secretari general i candidat de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al ponent de la Constitució Greogorio Peces Barba "un respecte i el reconeixent pel que és i vol continuar sent Catalunya". Duran ha remarcat que Peces Barba representa "l'ànima jacobina del PSOE" i ha recordat la defensa que va fer de la sentència del TC contra l'Estatut.

Així mateix, el líder d'Unió ha reiterat des de Lleida la seva visió contrària a la política del subsidi en el dia en què ha estat reprovat pel Parlament andalús per les afirmacions que va fer sobre el PER. Duran ha qualificat la reprovació a una "sobreactuació" electoralista per part dels polítics andalusos.Duran ha rebutjat entrar amb política de confrontació amb Peces-Barba però li ha demanat "respecte i reconeixent pel que és i vol continuar sent Catalunya". Pel líder d'Unió, "és possible que Espanya anés millor amb Portugal i sense Catalunya, però el que aniria millor seria Catalunya sense el Decret de Nova Planta amb les seves llibertats i els seus drets".

També ha criticat que "amb sorna", Peces-Barba hagi dit que als catalans els agrada celebrar les derrotes. "Catalunya no celebra una derrota l'11 de Setembre si no que el dia següent tot i la derrota la gent va anar a treballar i va seguir expressant el que som, el que demostra la voluntat de ser", ha declarat Duran.

Duran ha respost així a les paraules en què Gregorio Peces-Barba ha plantejat que a Espanya li hagués anat millor si en comptes d'annexionar Catalunya s'hagués quedat amb els portuguesos. Remuntant-se a l'època de Felip IV, en què les revoltes a la península van acabar amb la independència de Portugal i el manteniment de Catalunya dins de la corona espanyola, Peces-Barba s'ha preguntat què hauria passat amb una resolució a la inversa.

stats