El conseller madrileny, sobre la infermera amb Ebola: “No devia estar tan malament si va anar a la perruqueria”

El conseller de Sanitat madrileny, que ahir va responsabilitzar Teresa Romero d'haver-se contagiat, insisteix que la infermera va "amagar dades" i ha apuntat que "no cal un màster per aprendre a posar-se un equip protector"

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, es va situar dimecres en el centre de la polèmica arran de les seves declaracions en què culpava Teresa Romero de mentir sobre el seu estat de salut i la responsabilitzava del contagi per no haver manipulat correctament l'equip protector. L'Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública de Madrid (ADSPM) ha exigit avui la dimissió del conseller —a qui ha acusat d'"intentar traslladar" la seva responsabilitat a una persona malalta, "que ho està per atendre voluntàriament i amb poc entrenament un malalt amb alt risc de contagi"— i l'ha qualificat d'"èticament menyspreable".

Aquest dijous, el conseller ha intentat fer marxa enrere de les seves polèmiques declaracions, però l'efecte ha estat el contrari del que buscava. Rodríguez s'ha passat el matí visitant emissores de ràdio i platós de televisió a Madrid, amb la intenció de contrarestar unes paraules que van causar molt malestar. Paradoxalment, però, el seu exercici de diplomàcia ha acabat empitjorant les coses. Aquestes són algunes de les frases del conseller que no han fet més que augmentar les crítiques cap a la seva gestió i la seva sensibilitat.

  • "No devia estar tan malament si va anar a la perruqueria".
  • "No cal un màster per aprendre a posar-se un equip protector".
  • "Si els polítics fossin responsables de totes les qüestions mèdiques, cada dos dies canviaríem l'administració".
  • "La infermera ha amagat dades".
  • "És possible que el metge que la va atendre tingués raó, perquè fa dos metres i l'equip protector es fa com es fa".
  • "Ha trigat dies a informar, si ho hagués fet abans ens hauria estalviat molta feina".
  • "Hi ha persones que tenen més capacitat de treball que d'altres".
  • "Si he de dimitir dimitiré. Sóc metge i tinc la vida resolta".