La Comunitat de Madrid concedirà la "més alta distinció" sanitària a Teresa Romero

Ho ha anunciat el president madrileny, Ignacio González

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha anunciat que una vegada estigui superada la crisi de l'Ebola concedirà la "més alta distinció" de Sanitat a l'auxiliar d'infermeria contagiada Teresa Romero, i a tots els professionals que han treballat en la seva curació.

González ha fet aquest anunci durant el ple de l'Assemblea de Madrid, després d'una pregunta del portaveu del PSM en la càmera, Tomás Gómez, que li ha preguntat per les mesures adoptades pel Govern regional per tranquil·litzar a la població en relació amb la "crisi de l'Ebola".

En la seva intervenció, el president de la Comunitat de Madrid ha llançat dures crítiques a Gómez, a qui ha acusat de buscar "rèdit polític" de la crisi sanitària i de "utilitzar" un assumpte important com la salut dels ciutadans.

Per la seva banda, el portaveu socialista ha celebrat la curació de Romero, així com la gran tasca dels professionals sanitaris, que ha contraposat a la "mala gestió política" de la Comunitat de Madrid i el govern d'Espanya.

"Tots i cadascun dels errors han estat polítics", ha criticat Gómez, que ha considerat "responsabilitat" de González no haver preparat al sistema sanitari per a aquest cas i no haver destituït al conseller de Sanitat, Javier Rodríguez, per la seva gestió de la crisi sanitària.